Fundació Josep Sans

Fundacio Josep Sans

Ricard Masó i Llunes, antic escolta amb una gran trajectòria cívica, guardonat amb la Creu de Sant Jordi

El Punt Avui

 

La Generalitat reconeix la trajectòria de Masó, escolta des de fa 60 anys i membre actiu d’Antics Escoltes i Guies. Geògraf de professió, va ser diputat al Parlament i impulsor del premi de novel·la Prudenci Bertrana.

 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

 

Entre els guardonats d’aquest any pel Govern hi ha Ricard Masó i Llunes, membre d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans. Escolta des de fa 60 anys, darrerament ha estat membre de l’equip organitzador de la darrera Trobada d’Antics Escoltes de Catalunya, Mallorca i València, celebrada a Girona.

 

Fundador i impulsor del premi de novel·la Prudenci Bertrana, fa prop de cinquanta anys que va liderar un procés de mobilització ciutadana, amb motiu d’una agressió municipal que marginava la nostra llengua. L’any 1993 va promocionar la Fundació que duu el nom d’aquest escriptor, de la qual en fou el primer president i en la que segueix participant activament com a patró.

 

Geògraf i aparellador de professió, ha versat la seva acció professional en el terreny de la cartografia, considerada com una base indispensable per a la construcció del nostre País. És per aquest motiu que a principis dels anys 70 va crear la primera empresa catalana privada de cartografia.

Des d’aquí li donem l’enhorabona a en Ricard i us recomanem llegir l’entrevista publicada a El Correu 87.

 

També donem l’enhorabona als altres guardonats, un total de 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.