Fundació Josep Sans

Fundacio Josep Sans

Grup d’història de l’escoltisme i el Guiatge de MEG

El Grup d’història de l’escoltisme i el guiatge de MEG és un grup actiu amb inquietuds amb la història del nostre país i la seva vinculació amb l’escoltisme i guiatge català. Volem promoure la difusió dels diferents fets que ens han passat, des de la fundació dels Minyons de Muntanya fins a l’actualitat, recordant els anys més foscos i les grans celebracions.

 

Vols formar-ne part? Apunta’t al formulari!

Estem començant a treballar amb els següents objectius:

 

  • Elements pedagògics i formacions: els últims anys hi ha hagut una reformulació de la ponència d’Història de l’Escoltisme per part d’algunes demarcacions. Es creu necessari aportar materials per facilitar la tasca als formadors
  • Creació d’articles i memòria viva. Els últims anys s’ha descuidat aquesta vessant, molt potent amb la creació del relat de què som per la societat. És per aquest motiu que es creu que s’ha de retornar a la investigació i a explicar el passat de l’entitat i el moviment.
  • Arxius i arxivística. Una necessitat de l’entitat és poder recollir les donacions que es reben i també, ajudar als agrupaments en la tasca d’arxiu, ja sigui físic com virtual.

Sabem que moltes persones teniu material i elements de l’escoltisme i el guiatge. Hem creat un formulari per facilitar la tasca. Estarem molt agraïts si el difoneu entre els vostres coneguts i amics escoltes i guies.